28.2.06

Kompensaatiota, ehkä

Leena kirjoitti omista dj-painajaisistaan (se sisäinen dj, tiedättehän... ai tiedätte?) ja siitä tuli mieleen oma aamunavaukseni täs milloin lie ollut, äsken. Viime perjantaina? No kuitenkin se päivä kun Helsingissä satoi rämpäleitä, hörsöjä ja mömppejä heti aamusta lähtien, ja kaikki oli tasaisen harmaata.

Se alkoi jo kotona, vainolaisbiisi. Jo ennen kuin avasin säleverhot ja näin livetilanteen. Tietenkin vainolaisbiisi rullasi uudestaan ja uudestaan matkalla bussipysäkille, ja vielä duunipaikalla sisälläkin. Eihän se muuten olisi vainolaisbiisi. Ruotsiksi. AINOA biisi josta osaan kokonaisen säkeistön ruotsiksi, on siis "Jag tror, ja tror på sommaren" ... jag tror jag tror på sol igen, jag pyntar mig i blå kravatt och hälsar dig med blomming hatt (etc. ironiseen loppuun asti tillsvidare ja silleen). Ehkä tuota ei voi enää kutsua vain kompensaatioksi. Kontekstissaan tuo oli varmaan puhtaasti keino selvitä hengissä.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Mikä onni ja ihastus, että löysin näille sivuille. Minun päässäni soivat riivaajakappaleet usein ja ette usko mikä nyt. Vuodelta yksi ja kaksi (ymmärrätte sanaleikkini kohta) eräs vanha mainosbiisi televisiosta ( joo, oli jo väritelkkari meilläkin !)joka putkahtaa kummittelemaan aina joskus, eli näin se menee:

"Yksi ja kaksi, Tapiolaksi Aura ja Pohja yhdistyvät,
palvelevasta Tapiolasta vakuutusneuvot nyt putkittakaa..."

Ja tuo putkittaka sana on kenties ihan joku muu, mutta näin se vaan soi päässäni. Ja arvatkaa onko hienoa ??!

18/3/06 08:53  
Anonymous Anonyymi said...

Nyt vasta luin aiempia postauksia ja voi veljet, kiskis oli laittanut jo tuon Tapiola renkutuksen tänne aiemmin ! Putkittakaa oli siis mutkitta saa..joo kiitos tiedosta, korjaan se sisäiseen tiedostooni ! Ihanaa etten ole ainoa kasarimainonnan uhri vielä täällä 2000 luvulla..
Mutta miten ois saman ikäluokan (??) mainosmusiikki jotenkin näin :
Saunaan, saunaan suomalaiseen, järveen järveen lahtelaiseen...
Kaljamainoksesta siis. Aika rasittava myös.

26/3/06 22:54  
Anonymous Anonyymi said...

Aina lahtelaisissa käytetään
maankuulua raikasta vettä.
Jo mausta sen tuntee niin puhdas ja aito
ja kaikki me sanotaan että:
Ei oo Lahden voittanutta
Lahti se meille juomat toi
Ei oo Lahden voittanutta
kaikki me sanotaan: MOI!

15/7/06 21:47  
Anonymous Anonyymi said...

Se "Yksi ja kaksi, Tapiolaksi..." taisi mennä että
"Yksi ja kaksi, Tapiolaksi Aura ja Pohja yhdistyivät. Palvelevasta Tapiolasta vakuutusneuvot mutkitta saat. Kolmetoista prosenttia juhla-alennusta saat nyt Tapiolasta! Yksi ja Kaksi, asiakkaaksi, Tapiolaan!".

Olen kanssa ollut oppivassa iässä kun toi raikas telkkarissa. Muistan niitä ärsyttävän ylihymyäviä ihmisiäkin siitä mainoksesta, vaikka esityksestä taitaa olla aikaa jo parisenkymmentä vuotta.

- leppis

7/9/06 21:51  

Lähetä kommentti

<< Home