13.10.05

Peppuja ja ääkkösiä

Haastan kaikki mukaan kertomaan päässäsoivista euroviisuista! Panen oman pääni saman tien pölkylle (kas siinäpä oiva tapa poistaa kiusalliset viisut korviensa välistä), siis kuvaannollisesti.

Juttelin tänään Ohi Ammutun kanssa pepuista (OA: sano, saanko kertoa koko jutun - aha saan). OA tapasi sanoa erään exän kanssa hengatessaan, että he olivat kuin peppu ja peppu. Saman tien pärähti soimaan ehkä tyylikkäin suomalainen euroviisu ikinä: Fredin veluuriasuinen Pylly vasten pyllyä (pum pum). (Siinä sitä jotakin oooooon, oijoijoijoi. Tjsp.) Samaan hintaan saan sekä vision että kuulokuvan esityksestä. Vuh!

Jostain käsittämättömästä syystä myös Suomen eniten äitä ja öitä sisältänyt euroviisukin vierailee säännöllisesti jukeboxini pyöritettävänä. Sonja Lumme esitti (1985?) hillittömän ääkköskarnevaalin Eläköön elämä ja epäilemättä sanoitus hiveli kansainvälisen yleisön korvia valtaisalla teräsharjalla:
Eläköön elämä ja yö!
Eläköön tumma taivas ja tähtien vyö.
Toivo kanssani ettei tähti tähteä lyö.
Tästä tulee edelleen mieleeni blogin aiheen ohi Pikon ja Fantasion Zorbul-hahmo, jonka miehet puhuivat nurin perin ja huusivat Lubroz nöökäle! Nöökäle, hih hih. Öy aj ämäle nöökäle! (Okei, menenpä tästä nukkumaan.)

2 Comments:

Blogger Ohari said...

Jouduin jo pariin eri kertaan pohtimaan, että mikäs juttu se nyt olikaan, mutta juu, anti mennä kun on alamäki ees :-)

Minä oon pari päivää lauleskellut (ja asiaankuuluvasti rummutellut) salaa itsekseni ja lähinnä omassa päässä Juiken Syksyn säveltä. Että kuinka alas sitä voi ihminen vajota? Pitääkö kaivaa monttu jo, kun tuntuu ettei pelkkä rähmäily riitä?

13/10/05 23:02  
Blogger Kaura said...

Aika rietas oli pyllyjuttu :-D

On siinä hyviä kohtia, esmes se, että jumalatkin uskoo minuun, vaikka itse aina usko en. Muistan laulaneeni sitä esiteininä saunassa ja ilskottuneeni siitä, kun pitää olla vähän aikaa hän. Epistä sellainen hännittely.

16/10/05 21:40  

Lähetä kommentti

<< Home