28.9.05

Kaste Matosen päästä kajahtaa

Matonen hyvän hyvyyttään inspiroitui kontribuoimaan Pollikseemme:

Minua julmasti ja pelottavasti uhkailtiin ja kiristettiin tarinaa pääni sisällä soivasta musiikista.

Joten tässä on.

Tunnustan. Tykkään katsoa telkkarista hirveitä ja huonoja tosi-TV-sarjoja. En tunne enää myötähäpeää, vaan nöyryytys ja hassut ihmiset, jotka itseään julkisesti nolaavat, huvittavat minua.

Paras kaikista näistä sarjoista on tietenkin Idols ja sen ilkeät tuomarit. Liimaudun sohvalle perjantaisin ja sunnuntaisin ja hihitän ihmisille, jotka luulevat osaavansa laulaa.

Sitten se alkaa. Juuri sillä monotonisella ja ankealla nuotilla, jolla ne kaikki sen jollottavat. Yritän vastustaa. Ja ei, seuraavakin yrittäja ja wannabe-idoli on valinnut saman kappaleen. En pysty lopettamaan päässäni kumisevaa ääntä ja minun on pakko kajauttaa se itsekin ilmoille:
Osaaan sanooo kymmenellä kielellä kiiitos, osaan hyyväää uuutta vuotta tooivottaaa...
Ihan kuin vanha rikkinäinen kasettimankka, jossa nauha venyy ja ujeltaa. Eikä se lähde päästä koko loppuiltana.

9 Comments:

Blogger Kaura said...

Arvaa kenen päässä se nyt soi. Aarrrgggghhhhh. Onko tämä sitä paha saa aina palkkansa puhtaana kouraan -juttua?

28/9/05 20:53  
Anonymous Anonyymi said...

kiitti vaan xitusti juu.. kele.

28/9/05 22:23  
Anonymous Anonyymi said...

Sanoisin laulun sanoin, että sitä saa mitä tilaa, mutta sekin rupeaa soimaan päässä...

28/9/05 23:05  
Anonymous Anonyymi said...

Ai tämä olikin Juicea. Elin niin onnellisessa harhassa, että en osannut yhdistää näitä sanoja minnekään, vaikka ne kuulostivatkin tutuilta. PRkl, nyt tämä soi päässä koko päivän. Pelastakaa mut!

30/9/05 11:51  
Anonymous Anonyymi said...

Pelasta minut jos se sopii sinun virtaan(lauloi eräs Elma-lapsi silloin kun tätä laulua ei päässyt pakoon minnekään)

Tätä laulua on esittänyt siis Juice, Jonna Tervomaa ja sit joku näistä maukumatti-bändeistä- eli Sir Elwood, CMX tai YUP. Ne menee mulla kaikki sekaisin aina koska edustavat mulle yhtä ja samaa älykköäijien lajityyppiä.

Voisin juosta väsymättä maailman ääriin. Tätä piisiä karkuun nimittäin.

30/9/05 13:44  
Blogger Kaura said...

Moon kuullut tämän Sakari Kuosmasen ja myöhemmin Jonnan laulamana. Näinköhän Juike on sitä itse laulanutkaan? Se on vain tehnyt sen, stn. Prkl. Nyppitäis hei jonkun äkkiä pykäistä lisää juttua Pollikseen, niin voidaan siirtyä seuraavaan korvakärpäseen!

30/9/05 13:51  
Anonymous Anonyymi said...

Aikoinaan, joskus ennen kännyköitä ja jokakodinnettiyhteyttä kaveripiirissä hoidettiin pollajukeboksiongelmat vaihtareilla. Silloin, eKä/eADSL, omalaatuisehkoja vaihtariviestejä jouduttiin toisinaan jättämään myös äitien/isien/pikku/iso/siskojen/veljien välitettäväksi. Lienette joskus leikkineet 'juorua', voitten siis kuvitella kuinka biisivaihtaritkin olivat toisinaan aika... hurjia.

Oli minulla kumminkin asiaakin. Voisiko Pollajukeboksin, joka on kerta kaikkiaan LOISTAVA keksintö toteaa hän alkuunkaan nuoleskelematta, hännille mahdollisesti perustaa kauhukaraoken?

Henkkoht ongelmani ei nimittäin niinkään ole (enää) se, että jokin jää soimaan hallitsemattomasti päähän, vaan se, että säännöllisesti tekee mieli LAULAA mukana, lujaa, ja yleensä harvinaisen epäsopivissa biiseissä.

Esimerkiksi Kate Bushin loistoisassa Wuthering Heights'ssa, jonka Kate itse vetää melko mellevästi, on lukuisia kohtia joissa on ihan pakko laulaa mukana ja tunteella. Heathcliff, it's me, I'm Kathy, I've come home now. Melkein menee yhtä nätisti muuten.

Puhumattakaan näistä uuremmista, Within Temptationista esmees taikka Anastaciasta vaikka. Koirakin on oppinut parka jo vinkumaan. Tassut korvilla.

Kellään samoja viiliksiä..?

1/10/05 22:25  
Blogger Kaura said...

Minusta kauhukaraoke liittyy erittäin läheisesti pollajukeboxiin. Kannatan sitä, että kauhukaraokejutut myös julkaistaan täällä! Postia vaan pollajukeboxÄTTÄgmail.com -osoitteeseen heti kun alkaa karaoke kaikaa! Voisin liittää tuon hienon nimen Polliksen otsikkoonkin, jos saan kannatusta. What say you?

Mullakin on ollut ongelmia tuon Wuthering Heightsin kanssa. Kaikkien murheeksi. Nykyinen muodissa oleva mylvivä laulutyyli tuottaa epäilemättä kauhukaraokea muuallakin kuin Idolsissa...

Anonyymi, tuo sun kommentti olisi sopinut loistavasti myös polkkaukseksi, pitäisköös mun vaikka postata se Polliksen päätasolle? Mitä tuumaat?

2/10/05 10:00  
Anonymous Anonyymi said...

Sikäli kun kannatusta löytyy, niin kauhukaraoke on vapaasti käytettävissä: lähestulkoon samasta asiastahan siinä on tosiaan kysymys, kun päänsisäinen häiriö vuotaa hallitsemattomasti ulkopuolelle :-)

Ja tietenkin saat postata ehdotuksellisen tunnustukseni. Käytän tässä samalla tilaisuutta hyväkseni ja kysäisen, eikö kenelläkään soi enää päässä PASsi JA HAMmasharja, PASsi ja HAMmasharja, PASsi...

Pakkaushommissa nääs.

2/10/05 10:34  

Lähetä kommentti

<< Home