8.10.05

Lauluntekijän soittolista

Olen miettinyt, millaista soitantaa musiikin ammattilaisilla on korvien välimaastossa. Ehkä musiikkisensitiivisyyden takia rasittavampaa, ehkä runsaan lauluvarannon takia monipuolisempaa? Ei tarvitse enää arvuutella, sillä

lauluntekijä ottaa osaa pollajukeboxiin.

kaikista kauheinta mitä tiedän, on se, kun päässä alkaa soida "tuli kirkkoon mies ja lapsi".

nyt tätä kammotusta on saanut kuulla samuli edelmanin tulkitsemana radiosta liian kanssa, kun rippikoululauluista on julkaistu levy, tunnettujen artistien esittäminä. vaikkakaan samulin tulkinta ei ole sieltä ällöimmästä päästä. ja nyt se sitten soi ja se soi.

ja kaikkein hirvittävin hetki on se, kun päässäni soi kohta "hän nostaa pienet kasvot ja huuli värähtää" ja liikutun tuosta banaalista säkeestä kyyneliin saakka, vaikkapa autoa ajaessani. ush!

toinen uskomaton pollasoittolistani aarre on "suutarin emännän kehtolaulu", tämä piupali-paupali.

varsinkin kun en muista sen sanoja, ja päässäni soi jotain kummalllista sotkua, jossa säkeenpuolikkaat sekoilevat kummallisiksi ydistelmiksi tyyliin: "suutari on mennyt koko viikoksi kenkiänne hakemahan" tai "hyvästi hyvästi hyvästi hyvästi kun en mä tunne teitä".

kolmas: "honkain keskellä mökkini seisoo / suomeni soreassa salossa / HOI LAARI-LAARI LAA, HOI LAARI-LAARI LAA / suomeni soreassa salossa". Varsinkin tuo laari-laari.

AARRGGHH! Kun tämä alkaa, voisin leikata pääni irti ruumiistani, ettei tarttisi kuunnella. mutta kun korvat ovat kiinni päässä ja aivot myös.

2 Comments:

Blogger Kaura said...

On lähes kuolettavan ärsyttävää, kun liikuttuu jostain sikamaisen banaalista ja halvasta itketysjutusta. Ärh. Me veisattiin kaverini kanssa Miestä ja lasta pikkulikkoina ja pukattiin niin paljon paatosta kuin kehdattiin, eli PALJON. Hehe.

8/10/05 15:35  
Anonymous Anonyymi said...

Häh, toi Tuli kirkkoon -biisihän on aivan mahtavaa settiä! Varsinkin sopivana sovituksena: "Hän nostaa pienet kasvot, ja laatta lennähtää..." - suosittelen kaikille muillekin ikuisille teini- ja esiteinihuumorin ystäville!

nimim. Viisi kertaa rippileirillä, joista neljä kertaa leirin kanttorina

27/10/05 04:29  

Lähetä kommentti

<< Home