6.4.07

Löydän sanat kauan sitten kadonneet?

Tätä on jatkunut jo viikkoja, joten totisesta asiasta on kysymys, eikä alitajunta näytä pelastavan, vaikka olen antanut sen temmeltää kaikessa rauhassa asian parissa.

Muistikuvani ovat niin hatarat, että tätä on vaikea kysyäkään keltään, mutta yritän silti vedota Pollajukeboksin laajaan lukijakuntaan. Siis mikä kappale tämä voisi olla?

Ainekset:
– suomalaista taidepoppia
– julkaistu luultavasti 80-luvulla
– piano (tai vastaava) hallitsee taustaa, jopa antaa tahtia
– laulajalla ehkä tenoriääni, toteavan kuiva ulosanti, yleiskieltä
– laulumelodia hyvin vähäeleinen, enempi rytmistä runonlausuntaa

Näissä voi olla jo virheitä tai ne voivat koskea vain sitä osaa, joka vainoaa päätäni. Jospa yritän päästä ytimeen.

Melko monotoniseen sävyyn toistettuja säkeitä lienee useita. Jonkun, mahdollisesti koko kappaleen, muistelen alkavan jotenkin: "On kevät taas, en voi unohtaa…" (ei mene noin, mutta rytmisesti vastaavasti). Sitten useamman samalla nuotilla vedetyn rivin jälkeen tulee lievästi nouseva "koukku", joka voisi hyvin toistua kussakin säkeessä.

Siinä lauletaan jotain sen tapaista kuin "Ja löydän tyttöni kauan sitten kadonneen".

Sanat voivat olla aivan metsikössä, mutta jos joku saa tästä kiinni, olisi ilo kuulla mikä perkele päässäni on soinut viime viikot omana sovituksena. Paras arvaukseni tähän mennessä on ollut, että sen voisi esittää joko Se tai Yari soolona. Dave Lindholmilla on kyllä ollut samaa tyylisuuntaa, mutta päässä ei soi Isokynä, ellei alitajunta ole löytänyt hänelle coveroijaa.

Eivät osanneet edes paarissa ratkaista pulmaa, vaikka siinä saman ikäluokan väkeä oli.

Tunnisteet: ,

8 Comments:

Blogger Kaura said...

Se tulee mullekin mieloseen ykkösenä ja tunnistin kyl piisin. Hmmm. "Voin unohtaa" sopis kyllä tavumäärältään paremmin muistikuvaani, mutta ei meikkaa senssiä.

6/4/07 15:28  
Anonymous Anonyymi said...

kumma juttu, biisi on ihan tuttu, mutta mitään esittäjästä ei tule mieleen. lonkalta olisin heittänyt yari, mutta jos se ei ole se, niin...

6/4/07 16:48  
Blogger anna arsniva said...

On se Yari. Siinä "on syksy taas, voin odottaa että lumenvalkoiseksi muuttuu maa, ja löydän tyttöni kauan sitten kandonneen" ja loogisesti seuraa, että kohta "on kevät taas, (jotain..) ja löydän tyttöni kauan sitten kadonneen)". Sanat saattaisivat olla siinä Yarin sanoituksista kootussa kirjassa joka näyttää kauan sitten kadonneen kirjahyllystäni. Oli ulkonäöksellisestikin kaunis kirja, mutta pakko myydä välillä noita pois.

Niin, ja "voin unohtaa" siellä on kans joukossa.

6/4/07 17:04  
Blogger Varapygmi said...

Kiitos, se oli nopeaa. Tiedätte varmaan tunteen. Nyt pitää vielä kaivaa jostain se esiin, mutta asiaa kovasti helpottaa, jos voi rajata esiintyjän.
Ettei se ole siis Se? Banaanicongan uutta painosta mainostavat juuri, sitä olisi voinut tutkia.

6/4/07 17:12  
Blogger Varapygmi said...

Kiitos, ainakin tuo Se: Singlet näytti lupaavalta.

11/4/07 18:22  
Anonymous Anonyymi said...

Taitaapa olla teemalevyltä ... ja me tehtiin rakkautta ... osasta IV

27/11/07 22:22  
Anonymous Anonyymi said...

Pakko lisätä kommentti edelliseen ... tarina etenee... jonka jälkeen "päähenkilö" toteaa ... olen hukannut sormuksen ... ja sormen, johon se joskus tun tui sopivan

27/11/07 22:26  
Blogger Unknown said...

Kiitos tuhannesti multakin! Olen nyt hyvin onnellinen :) Olen etsinyt tuota biisiä netistä, mutta väärillä hakusanoilla. Ihanaa, että se on pelastettu myös "digitaalisesti" kun voi olla, että n.30 vuotta vanha isosiskoni kasetti saattaa olla jo pilalla/magnetisoitunut..

9/4/14 08:53  

Lähetä kommentti

<< Home