13.2.07

Perseveraation siedettävä rimpuilu

Kriisi tiesi sivistää minua (ja muita lukijoitaan) kertomalla, että päässäsoinnin fiinimpi nimi on perseveraatio. En tiedä, kumpi kuvaa tilannetta tukalammin: se että pää soittelee mitä sattuu vai se että perseveraatio keikkuu oman mielensä mukaan. Tomatoes, tomatoes!

Oli miten oli, seuraa raportti tämän päivän vaeltelusta, tai paremminkin harhailusta, kuuppamusiikin ihmemaassa. Toivottavasti näistä vaihtareista on iloa lukijoille, vaikka epätyypillisesti niitä on melko vähän. Olenkin suunnitellut, että jonain päivänä, kun perseveraationi pauhaa täysillä, pidän kynän ja paperia tai vaihtoehtoisesti sanelimen käden ulottuvilla ja raportoin kaiken – ihan kaiken! Juoskaa karkuun, kun vielä voitte!

Menköön tämä kevyestä harjoittelukierroksesta.

* * *

Aamulla, kun ajelin Tampereelle, päässä soi hyvinkin voimallisesti mutta äärimmäisen satunnaisesti:

Oh, when the saints go marching in,
Oh, when the saints go marching in
Lord how I want to be in that number
When the saints go marching in


Lordille tai paremminkin viisaille insinööreille* kiitos vaan kovasti handsfreesta. Vaikka en sellaista käytäkään (älkääkä kavaltako minua tästä virkavallalle), autoilijathan eivät nykyään pidä minään ihmeenä, että kanssaliikkujat aukoilevat tarmokkaasti suitaan autoissaan eivätkä silti sohottele erinäisillä sormilla.

Mistä tuo armoisa laulu sikisi, Luoja yksin tietää! Jos uskoisin Häneen, kysyisin, mutta asiain ollessa niin kuin ovat, tyydyn tietämättömyyteen oikeastaan hämmästyttävän sujuvasti. Tutkimattomat ovat perseveraation(kin) tiet.

Illalla oli tullut ilahduttavaa (kröhöm Oharia kaipaavaa kröhöm) lukijameiliä, jossa kiiteltiin kesäisestä lukijalahjasta. Josta tuli mieleeni eräätkin nenäverenvuodot, josta tuli mieleeni pumpulipalluraiset, josta alkoi päässäni soida CCR:

Oh, when them cotton bolls get rotten
You can't pick very much cotton,
In them old cotton fields back home.


Tässä sentään on jotain logiikkaa, edes. Ja Seeseeärrää kuuntelee mieluusti sekä omasta päästä että varsin soittokoneesta. Paninkin ruokaa laittaessani levyn soimaan ja kuuntelin/ääntelin Cotton Fieldsin ainakin seitsemän kertaa, eli kunnes teini alkoi huutaa melkoisen pahastuneena.

Sen sijaan minulla ei ole aavistustakaan, mistä mieleeni juolahti sen jälkeen, että on saatava Juliet Jonesin Sydämen kokoelmalevy, ja mieluummin heti. Huomiseen joudun odottamaan, mutta sitten:

Helppo elämä...

Arvatkaapa ärsyttääkö, kun en muista kappaleesta tuon enempää! Pää soittaa tasan tuon verran ja

töks

* * *

*) Anteeksi viisaat insinöörit! Minä ihan totta, rinnastuksesta huolimatta, uskon teihin.

Tunnisteet:

9 Comments:

Blogger Varapygmi said...

Veraatiolla, Perse puhelimessa. Molemmat kiusaavat aika ajoin minuakin, sellaisina parin kolmen rivin luuppeina.

14/2/07 09:39  
Blogger /mek said...

...rikas isä ja koira. Pahoittelen, mutta siinä oli kaikki mitä muistan. Ja nyt se on sitten loopissa päässä. Että kiitti vaan tjmv.

14/2/07 16:24  
Blogger Ohari said...

Hyvät herrat, kävin tänään levykaupassa (muka, tavaratalo se oikeasti oli) ja havaitsin, että myynnissä on mm. soitinyhtye Souvareiden miljoona erilaista levyä, Lea Lavenin parhaat ja jopa (ja nyt kiskokaa huivit piukasti päähän, Tatjanat) Suti & Alatalo -niminen merkkiteos, mutta EI Juliet Jonesin Sydämen ainoaakaan levyä. Huomenna uusi yritys oikein alan liikkeeseen, sillä Helppo elämä on nyt saatava soimaan kunnolla.

Mukaan tarttui kyllä Girlschoolin Wild at Heart (neljä eukkoa, neljä euroa! kovin kohtuullista) ja aina ihanan Kasevan kokoelma. Tiesittekö, että Tyhjää on säveliksi kiteytynyt alakulo ja maailmanhistorian riipaisevin, surullisin ja haikein esitys? Nyt tiedätte. ~huokaus~ Vain vaivoin voin olla kyynelehtimättä, kun sitä kuuntelen.

14/2/07 21:56  
Anonymous Anonyymi said...

"Helppo elämä prinsessalla, asunto Pariisissa. --- postikorttia lähettää --- avaimet on kauan sitten kadonneet --- Helppo elämä, rikas isä ja koira. --- Jalokivet juhlan jälkeen uusiin vaihdetaan --- Valokuvat ???lehden kanteen painetaan --- Wooo-ooo-o, on niin saatanan..." Jotain.

Ei pysty enempää, vaikkei järin hapokasta olekaan. Darn, kyllä se päähän jysähtää. Yäk. Toivotaan että levyllinen Iggy Poppia ajaisi matosen loitommalle...

15/2/07 19:22  
Blogger Ohari said...

Ano, jotakuinkin noin juuri. Täydennys täältä.
Nyt soi oikeasti, mukavaa :-)

15/2/07 22:35  
Anonymous Anonyymi said...

Helpon elämän olisin vetänyt tosta vaan, mutta saitko sen kokoelmalevyn ja onko sillä Albania? Olen jo pitkään yrittänyt muistella, miten se menee. Ei haittaisi pieni perseveraatiokaan, kunhan vain palautuisi mieleen.

16/2/07 12:37  
Blogger Ohari said...

Kukkis, kylläpä vaan sain - ja tuossahan se huutaa nytkin. Tässäpä sulle Albania, omin pikku korvin kuunneltu ja sormin ylös napulteltu. Mahdollisesti sisältää siis Villejä rubiineja :-)

Jossakin on maa
jossa kaikki on toisinpäin
ei Teräsmieskään saa
siellä lentää selvinpäin
Roope Ankalta
on onnen raha viety
ja palkkasotilaat
ampuu kukkasilla
toisiaan
kuoliaaksi
korkeintaan

Saatanakin on
pystyyn pannut gospelbändin
soittaa kitaraa
enkelit laulaa taustaa
korkeampaa
korkeampaa

Albania
Albania
toisenlaisten sankareiden maa
Albania
Albania
silmät kiinni matkaan vaan

Kalifina kai
on siellä Ahmed Ahne
ja sunnuntaina vain
täytyy töihin mennä
kadun kulmissa
prinssit kerjäävät
kaikki vankilat
on täynnä poliiseja
katuvia
huumenuorten sieppaamia

Albania
Albania
toisenlaisten sankareiden maa
Albania
Albania
silmät kiinni matkaan vaan

Punahilkalla
on siellä ilotalo
Tinttiä harmittaa
kun tyttö maksua haluaa
korkeampaa
korkeampaa

Albania
Albania
toisenlaisten sankareiden maa
Albania
Albania
silmät kiinni matkaan vaan

16/2/07 14:00  
Anonymous Anonyymi said...

Ooh! Oharin täyden palvelun pollis! Kiitokset! Tätä kelpaa hoilottaa.

Villeihin rubiineihin olen tottunut, kun rubiinivillejä on kotonakin yksin kappalein :)

16/2/07 14:10  
Anonymous Anonyymi said...

Voisiko joku teistä ystävällisesti ottaa vaihdossa PMMP:n uusimman hitin , koska tämä kaksi viikkoa jatkunut

"Täääässä elämä on
oma kallis ja tarpeeton.
Joki joutava laineillaan,
mua lastuna vie mukanaan.."

alkaa vakavasti häiritä sielunelämääni.

Minun elämäni ei ole tarpeetonta, ainakaan omasta mielestäni!!! Vai onko tämä alitajunnan viesti, että pitäisi tehdä jotain? Pahinta tässä on juuri tämä epätietoisuus.

Toinen aika ajoin jo vuosien ajan vaivaava rallatus on Mustan kissan tango. Lal-lal-lal-lal-la lal-la! Ja ärsyttävällä nasaalinarinalla tietysti.

Molemmat saa vapaasti ottaa, en jää ikävöimään...

Senni

21/2/07 18:59  

Lähetä kommentti

<< Home