25.10.05

tuutha sie takasii

Ihana toivon säde paistaa Opilaan viestistä Pollajukeen, mistä kiitos tätien puolesta:

Zaukki kaikki pollixen tädit (?) ja sedät (?!)! Täsä vaihteeksi yx stoori, jolla (kuulostaa toistaiseksi olevan) ihan happy end.

Nimittäin. Tässä taannoin korvien välissä runnoutui edestakaisin "tuuthan sie takasii, tuuthan sie takasii". Tiesin vain, että joku Liikasen Ekin biisi se on, mutten oikein mikä tai miten se alkoi tai loppui. Se ei silti estänyt hävytöntä viisua, lallatus pesiytyi lujasti johonkin aivopoimujen mutkaan.

No, sitten koitti päivä, jolloin telkkarista tuli Syksyn sävel -muistelo-ohjelma. Ja mitäs siellä! Erkki L viikset nenän alla ja karvareuhka kulmakarvain yllä. Ja suusta purkautuu "tuutha sie takasii, tuutha sie vastakii". Ja katso ja kuule! Täten loppui välittömästi minun päästäni se veisu. Ei enää Erkkiä.

Itseasiassa laulukato oli niin tehokas, etten enää tätä kirjoittaessani muistanut miten ne sanat meni (siis sitäkään vähää kuin ennen). Piti käyttää googlea, joka - hellyyttävää kyllä - osasi ehdottaa oikeaa kirjoitusasua (EI tuutha sie takasi VAAN tuutha sie takasii).

Saapa nähdä oliko liiallista kohtalon uhmaamista väittää, että olisin päässyt näin vakavasta piinasta ihan noin niinkuin tuosta vaan.

Mut tosiaan, ihan vaan yx tällanen mesitsi ihan vaan six, et kaikil riittäis zemii!

t. opilas aka Erkki Liikanen (ei se pankkimies) 4eva

3 Comments:

Blogger anna arsniva said...

Hienoa, että nuoriso osoittaa kiinnostusta kansallista kulttuuriperintöämme kohtaan.

25/10/05 13:29  
Blogger Tosikko said...

Lopetin työmatkapyöräilyn viime viikolla. Siihen asti alkoi joka taivahan aamu Lasipalatsin kohdalla polkiessa soida Erkki Liikasen (ei sen pankkimiehen) äänellä "katto takaa sekä iestä/suomalaista putkimiestä/sitten sihautti selevästi suomeks..." (en siteeraa enempää koska olen pohjimmiltani kiltti enkä halua satuttaa ketään). Syksyn sävel -yritys kai sekin. Ai miksi Lasipalatsin? Nii-i.

25/10/05 15:34  
Anonymous Anonyymi said...

Syksyn sävel, merkittävää nuorisotyötä jo vuodesta 1968. Nuoret on pysyneet pois raitilta kiroilemasta ja paperossia polttamasta kun ovat joutuneet niiden rallatusten takia lataamon leppeiden ovien taa...

27/10/05 03:09  

Lähetä kommentti

<< Home