30.12.06

Aivo kierroksella

Nyt se velloo päässä mennen tullen: Sydän kierroksella -sarjan tunnari. Du-aa, du-aa. DU-AA, DU-AA. Oudosti sen läpi myös kuultaa Maaritin biisi "...ei rakkaus kiedo pumpuliin, ei laula iltoja tähtiin, ei vaadi paljon..." ja luonnollisesti sekin avaa oman pikku kanavansa uhrin (c'est moi) päässä.

Enää viikko. 6.1. on viimeinen lähetys. Pollakin siitä sitten alkaa rauhoittua, ja jukepokseri.

7.12.06

Älä koskaan ikinä suutu

Poika on päässyt parhaaseen kertosäkeiden jankkausikään, 6 v, joten korvamatojen riskin vaara on huipussans, vaikken radiota juuri koskaan kuuntele. Olen ollut jokseenkin samaa ikää silloin, kun isä on kirjannut kesämökin hittiesitykseksi versioni Reiska Taipaleen Monikasta:
"Moonika, Moonika, Mooonika
mikset jo unhoita miinua.
"
Useita kuukausia pojan repertuaarin bravuureihin ovat kuuluneet Lordin Hard Rock Hallelujah ja Alice Cooperin Poison, mutta kun erehdyimme joitakin viikkoja sitten katsomaan tosi pirteää ohjelmaa Tartu mikkiin!, hän sai tartunnan kappaleesta Pikkuveli.
Voimalaulannan jälkeen päässäni saattaa käynnistyä jo herätessä:
Pysy aina pikkuveljenä
ja lintuna
älä koskaan miehisty
en aikuisia lisää
tähän taloon halua
Kappale oli toki tuttu vanhastaan, mutta sanoja en muista varmaan vieläkään oikein, poika minua tietää joka kerta oikaista.

Edelleen ohjelman lopuksi tullut Egotripin Älä koskaan ikinä oli syötti korvamato-osastolle. Synnyttää voimallisia vastalauseita, kun laulan:
Hei älä koskaan ikinä suutu,
pysy aina sellaisena kun nyt oot

Tätä hajanaista selontekoa pitää täydentää sillä, että syksyllä kovin nauratti, kun jossain iltalehdykässä kerrottiin rippikoululaisten kohottaneen tunnelmaa kirkon hallelujaa-virren toistoissa siten, että he lisäsivät ennen toistosanaa aina "hard rock".
Puhumattakaan siitä, että pojan isää viehätti kovasti sen tv-ohjelman linkissäkin esiintyvä violenttipaitainen nuori nainen, onkohan hän Eeva-Leena Rautio?
Tai siitä, että juontaja Sami Hintsanen oli aikoinaan darts-kaverini, lähdimme joskus yhdessä myös viikkokisoihin Tampereella. Pikkuvipit on jo unohdettu, mutta olin äimällä lyöty, kun hän pulpahti esiin Suomen karaokemestarina ja piipahteli sitten myös Boolin biljardikentillä.
Tai siitä, että samoihin aikoihin Mooonikan kanssa yksi suosikeistani oli kuulemma Rolling Stonesin "Häppö niis to juu", jossa oikeasti näköjään lauletaan:
I could not foresee this thing happening to you

Lapsuudessa musiikkimaku on ilahduttavan teeskentelemätön ja monipuolinen.